Invata pentru tine, invata pentru ceilalti!

World Wide Web reprezinta un urias sistem de pagini stocate pe servere diferite si interconectate prin linkuri, continand text, imagini, sunete, fisiere video, postcript, Flash si alte formate. Internetul este reteaua mondiala de calculatoare interconectate prin protocolul IP – Internet Protocol. Protocoalele fundamentale – care asigura interoperabilitatea intre orice doua calculatoare – sunt IP, TCP, UDP.

World Wide Web (Web-ul) este o retea a resurselor de informatie. Web-ul se bazeaza pe trei mecanisme pentru a face aceste resurse disponibile imediat la cea mai larga posibila audienta: O schema de numire uniforma pentru localizarea resurselor pe Web (de ex. URI-uri). Protocoale, pentru acces la resurse numite cu o adresa pe web (de ex. HTTP). Hypertext, pentru navigare usoara intre resurse (de ex. HTML). Legaturile dintre aceste mecanisme sunt aparente de-a lungul acestei specificatii. Termenul World Wide Web, abreviat WWW sau si www, numit scurt si web, care în engleza inseamna „retea mondiala”, este un sistem de documente și informatii de tip hipertext legate ele intre ele care pot fi accesate prin reteaua mondiala de Internet. Documentele, care rezideaza în diferite locatii pe diverse calculatoare server, pot fi regasite cu ajutorul unui identificator univoc numit URI. Hipertextul inclusiv imagini etc. este afisat cu un ajutorul unui program de navigare in web numit browser, care descarca paginile web de pe un server web si le afiseaza pe un terminal „client” la utilizator. WWW este numai unul din numeroasele servicii si aplicatii informatice disponibile in Internet. Alte servicii sunt de exemplu: afisarea de informatii cu forma de text, imagini si sunete, posta electronica e-mail, transferul de fisiere de date si informatii FTP, chat, aplicatii video si video on demand, servicii telefonie si telefonie cu imagine prin Internet de tip VoIP, posturi de radio si televiziune prin Internet, e-commerce, sondari de opinie, raspandirea stirilor prin metode RSS, toate genurile de grafica si muzica, lucrul pe un calculator de la distanta prin Internet, grupuri de discutii pe diverse teme, sisteme de jocuri interactive, distributie de software s.a. Browserele actuale pot nu numai să afiseze pagini web, ci ofera si interfete catre celelalte servicii Internet, avand astfel un efect integrator (pentru toate serviciile e suficient un singur browser). De aceea granitele dintre serviciul WWW si celelalte servicii din Internet nu sunt intotdeauna clare.

Experienta de peste 14 ani

SEO (Search Engine Optimization) este practica de a imbunatati si de a promova un site web, in scopul de a creste numarul de vizitatori pe care site-ul ii primeste de la motoarele de cautare. Exista multe aspecte ale SEO, de la cuvintele de pe pagina site-ului pana la modul in care alte site-uri au un link catre site-ul tau.

Motoarele de cautare – atunci cand o persoana cauta on-line ceva, motoarele de cautare citesc in miliarde de documente si fac urmatoarele lucruri – primul, de a returna numai acele rezultate care sunt relevante sau utile pentru interogare, si al doilea, clasifica aceste rezultate, in functie de utilitatea perceputa. Este atat “relevanta” cat si “importanta”, astfel ca procesul de SEO este menit sa influenteze aceste rezultate. Pentru un motor de cautare, relevanta inseamna mai mult decat a gasi pur si simplu o pagina cu cuvintele potrivite. In primele zile ale Web-ului, motoarele de cautare nu au mers mai departe de aceasta abordare simplista, iar ca o consecinta rezultatele lor au avut de suferit. Prin urmare, motoarele de cautare au evoluat, astfel programatorii au conceput modalitati mai bune de a gasi rezultate valoroase care i-ar multumi pe utilizatori. Astazi, sute de factori influenteaza relevanta cautarii. Motoarele de cautare sunt inteligente, dar au nevoie de ajutor in continuare. Motoarele de cautare sunt permanent imbunatatite pentru a returna rezultate mai bune pentru utilizatori. Internetul devine din ce in ce mai competitiv, prin urmare acele companii care practica SEO vor avea un avantaj clar, in vizitatori si clienti.

La Avantaj Consulting inveti Web design pas cu pas.

Structura de link-uri leaga paginile intre ele. Prin intermediul link-urilor, robotii motoarelor de cautare, numite “crawlere” sau “paianjeni” pot ajunge la miliarde de documente interconectate.

Odata ce motoarele gasesc aceste pagini, ele citesc codul din acestea si pastreaza fragmente selectate pe hdd-uri foarte mari, care urmeaza sa fie folosite mai tarziu, atunci cand este nevoie pentru cautare. Pentru a realiza acesta sarcina de a detine miliarde de pagini care pot fi accesate intr-o fractiune de secunda, motoarele de cautare au centre de date in intreaga lume. Aceste facilitati de depozitare detin mii de servere. La urma urmei, atunci cand o persoana efectueaza o cautare in oricare dintre motoarele de cautare majore, doreste rezultate instantaneu – chiar si o intarziere de 1 sau 2 secunde poate provoca nemultumiri, astfel incat motoarele muncesc pentru a oferi raspunsuri cat mai repede posibil. Cum determina importanta motoarele de cautare? In prezent, cele mai importante motoare de cautare interpreteaza importanta ca popularitate – cu cat este mai popular un site, o pagina sau un document, atunci inseamna ca informatiile continute in acesta trebuie sa fie valoroase. Aceasta presupunere s-a dovedit a fi de succes in practica, deoarece motoarele au continuat sa creasca satisfactia utilizatorilor prin utilizarea indicatorilor care interpreteaza popularitatea.

Construirea activa a unei cariere

Google recomanda urmatoarele pentru a obtine cele mai bune rezultate in motorul lor de cautare:

1. Construiti pagini in primul rand pentru utilizatori, nu pentru motoarele de cautare. Nu inselati utilizatorii prin continut diferit pentru motoarele de cautare fata de ce se va afisa pentru utilizatori, practica denumita in mod obisnuit „cloaking”.
2. Asigurati un site cu o ierarhie clara si link-uri text. Fiecare pagina trebuie sa fie accesibila din cel putin un link cu text static.
3. Creati un site util, bogat in informatii si scrieti pagini care descriu clar si corect continutul. Asigurati-va ca elementele dvs. si atributele ALT sunt descriptive si corecte. Folositi cuvinte cheie pentru a crea URL-uri descriptive, prietenoase. Specificati o versiune a unui URL pentru a ajunge la un document, utilizand redirectionarile 301 sau rel = “canonical” pentru a aborda si evita elemente de continut duplicat.
Unul dintre cele mai importante elemente pentru construirea unei strategii de marketing online(SEO), este de a de empatiza cu publicul tinta(de a intelege ce doresc). Odata ce ati înteles ce cauta(in medie) , si mai precis, piata tinta, puteti ajunge mai usor la acestia si sa-i pastrati ca utilizatori.

Cursuri web design acreditate.
Experienta
Perfectionare
Profesionalism

Centru de excelenta in training IT.

Cursuri acreditate de web design - HTML,CSS,PHP,JAVASCRIPT,WORDPRESS,BOOTSTRAP,SEO...

"Am urmat si absolvit pina acum trei cursuri la Avantaj Consulting. Profesori cool, bine pregatiti, programa bine structurata si urmata corect, proiecte finale interesante, examinare rapida, eficace si cuprinzatoare. Nu stiu ce faceti voi, dar eu intentionez sa mai fac citeva cursuri la ei. Cu drag!"
Oana Carianopol